TABELE WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
WYBRANYCH PRODUKTÓW

 

 

 

Podają zawartość białka (B), tłuszczu (T) i węglowodanów (W)
w 100 g danego produktu.

 

MLEKO I PRZETWORY MLECZNE

 

MLEKO

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

1.

Mleko zawierające 3,5% tłuszczu

3,3

3,5

4,8

2.

Mleko zawierające 3,2% tłuszczu

3,3

3,2

4,8

3.

Mleko zawierające 2,0% tłuszczu

3,4

2,0

4,9

4.

Mleko zawierające 1,5% tłuszczu

3,4

1,5

5,0

5.

Mleko zawierające 0,5% tłuszczu

3,5

0,5

5,1

6.

Mleko kozie

3,7

3,9

4,8

7.

Mleko w proszku odtłuszczone

35,3

1,0

49,4

8.

Mleko w proszku pełne

25,5

27,0

37,1

9.

Mleko zagęszczone niesłodzone

6,6

7,5

9,4

10.

Mleko zagęszczone słodzone

7,5

8,0

55,3

 

ŚMIETANA

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

11.

Śmietana tortowa zawierająca 36% tłuszczu

2,0

36,0

2,0

12.

Śmietana kremowa zawierająca 30% tłuszczu

2,2

30,0

3,1

13.

Śmietana zawierająca 18% tłuszczu

2,5

18,0

3,6

14.

Śmietana zawierające 12% tłuszczu

2,7

12,0

3,9

15.

Śmietanka do kawy zawierająca 9% tłuszczu

2,8

9,0

4,0

 

NAPOJE MLECZNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

16.

Jogurt naturalny 2% tłuszczu

4,3

2,0

6,2

17.

Jogurt bananowy 1,5% tłuszczu

3,6

1,5

7,2

18.

Jogurt jagodowy 1,5% tłuszczu

3,7

1,5

8,8

19.

Jogurt morelowy 1,5% tłuszczu

3,7

1,5

8,9

20.

Jogurt truskawkowy 1,5% tłuszczu

3,7

1,5

8,2

21.

Jogurt wiśniowy 1,5% tłuszczu

3,7

1,5

8,2

22.

Kefir 3,1% tłuszczu

3,0

3,1

4,3

23.

Kefir 2,0% tłuszczu

3,4

2,0

4,7

24.

Maślanka 0,5% tłuszczu

3,4

0,5

4,7

25.

Napój mleczny jogurtowy

4,0

1,9

12,1

 

SERY PODPUSZCZKOWE DOJRZEWAJĄCE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

26.

Ser brie pełnotłusty

19,8

28,0

0,2

27.

Ser cheddar pełnotłusty

27,1

31,7

0,1

28.

Ser edamski tłusty

26,1

23,4

0,1

29.

Ser ementaler pełnotłusty

28,8

29,7

0,1

30.

Ser gouda

27,9

22,9

0,1

31.

Ser myśliwski pełnotłusty

25,5

27,4

0,1

32.

Ser rokpol pełnotłusty

22,6

30,6

0,1

33.

Ser salami pełnotłusty

25,2

28,1

0,1

34.

Ser tylżycki pełnotłusty

26,1

27,9

0,1

35.

Ser tylżycki tłusty

27,8

25,0

0,1

 

SERY TWAROGOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

36.

Bryndza

21,8

19,9

0,0

37.

Deser twarogowy kakaowy

13,9

6,2

11,2

38.

Deser twarogowy truskawkowy

11,0

5,8

18,3

39.

Ser twarogowy chudy

19,8

0,5

3,5

40.

Ser twarogowy półtłusty

18,7

4,7

3,5

41.

Ser twarogowy tłusty

17,7

10,1

3,5

42.

Serek pieczarkowy

15,9

4,0

3,5

43.

Serek twarogowy homogenizowany

12,7

11,0

3,0

44.

Serek twarogowy truskawkowy

15,3

3,9

17,7

45.

Serek twarogowy waniliowy

16,8

4,2

13,3

46.

Serek twarogowy ziarnisty

12,3

4,3

3,3

47.

Serek typu fromage naturalny

10,2

37,1

2,4

48.

Serek typu fromage z czosnkiem

10,2

35,2

4,0

49.

Ser topiony edamski

13,5

27,0

1,2

 

LODY

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

50.

Lody mleczno-owocowe

3,9

2,5

19,4

51.

Lody śmietankowe

3,2

8,5

17,6

 

JAJA

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

52.

Jaja kurze całe

12,5

10,7

1,0

53.

Białko jaja kurzego

10,8

0,0

0,8

54.

Żółtko jaja kurzego

16,3

31,9

0,7

 

 

MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE

 

BARANINA

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

55.

Baranina łopatka

15,6

25,0

0,0

56.

Baranina udziec

18,0

18,0

0,0

 

CIELĘCINA

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

57.

Cielęcina łopatka

19,9

2,8

0,0

58.

Cielęcina udziec

19,9

3,1

0,0

 

WIEPRZOWINA

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

59.

Wieprzowina boczek bez kości

12,6

47,2

0,0

60.

Wieprzowina golonka ze skórą

18,6

24,7

0,0

61.

Wieprzowina karkówka

16,1

22,8

0,0

62.

Wieprzowina łopatka

17,0

22,5

0,0

63.

Wieprzowina podgardle

7,4

67,8

0,0

64.

Wieprzowina schab z kością

16,7

13,8

0,0

65.

Wieprzowina szynka surowa

16,9

22,9

0,0

66.

Wieprzowina żeberka

15,2

29,3

0,0

 

WOŁOWINA

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

67.

Wołowina pieczeń

20,7

3,6

0,0

68.

Wołowina polędwica

20,1

3,5

0,0

69.

Wołowina rostbef

19,5

7,3

0,0

70.

Wołowina rozbratel

16,7

10,1

0,0

71.

Wołowina szponder

19,3

15,7

0,0

 

PODROBY MIĘSNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

72.

Flaki

16,0

2,2

0,0

73.

Głowizna wieprzowa

15,6

29,1

0,0

74.

Mózg wieprzowy

11,1

10,6

0,0

75.

Nerki wieprzowe

16,0

3,2

1,7

76.

Nerki wołowe

14,7

7,9

0,9

77.

Nogi wieprzowe

23,0

20,4

0,0

78.

Ozór wołowy

16,0

15,9

0,6

79.

Płuca wołowe

15,9

1,5

0,0

80.

Serce wieprzowe

15,9

2,1

1,6

81.

Serce wołowe

16,8

6,0

0,6

82.

Szpik wołowy

3,2

89,9

0,0

83.

Wątroba cielęca

18,4

4,8

3,9

84.

Wątroba wieprzowa

20,4

4,5

2,6

85.

Wątroba wołowa

20,3

2,1

6,0

 

DRÓB

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

86.

Gęś patroszona

10,7

19,8

0,0

87.

Gęś tuszka

14,1

31,8

0,0

88.

Indyk patroszony

15,9

5,7

0,3

89.

Kaczka patroszona

11,4

15,0

0,0

90.

Mięso z piersi indyka bez skóry

19,2

0,7

0,0

91.

Mięso z podudzia indyka ze skórą

15,7

8,9

0,0

92.

Mięso z udźca indyka ze skórą

18,4

6,4

0,0

93.

Skrzydło z indyka

16,5

11,4

0,0

94.

Kura chuda oskubana

12,8

2,9

0,0

95.

Kura tłusta oskubana

12,2

17,0

0,0

96.

Kurczę chude oskubane

14,2

2,0

0,0

97.

Mięso z piersi kurczaka bez skóry

21,5

1,3

0,0

98.

Noga (udo) kurczaka

16,8

10,2

0,0

 

PODROBY DROBIOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

99.

Wątróbka z kurczaka

19,1

6,3

0,6

100.

Żołądek z kurczaka

18,2

4,2

0,6

 

WĘDLINY WIEPRZOWE, WOŁOWE I MIESZANE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

101.

Baleron gotowany

15,1

20,2

0,9

102.

Boczek wędzony

12,7

47,3

0,0

103.

Kiełbasa biała

13,0

23,0

0,0

104.

Kiełbasa jałowcowa

18,0

36,5

0,0

105.

Kełbasa kabanosy

11,9

28,0

0,0

106.

Kiełbasa krakowska parzona

15,2

18,6

0,0

107.

Kiełbasa krakowska sucha

25,6

24,8

0,0

108.

Kiełbasa litewska

13,3

32,9

0,0

109.

Kiełbasa mortadela

12,4

32,8

0,0

110.

Kiełbasa myśłiwska sucha

14,8

16,2

0,0

111.

Kiełbasa parówki cienkie

11,9

24,5

0,0

112.

Kiełbasa parówkowa

11,0

31,5

0,0

113.

Kiełbasa podwawelska

17,3

19,6

0,9

114.

Kiełbasa szynkowa wieprzowa

17,6

9,8

0,0

115.

Kiełbasa toruńska

20,9

20,1

0,0

116.

Kiełbasa zwyczajna

9,9

28,5

0,0

117.

Kiełbasa żywiecka

20,3

26,3

0,0

118.

Mielonka (luncheon meat)

12,8

11,7

3,7

119.

Parówki popularne

9,5

34,3

0,0

120.

Polędwica sopocka

19,9

9,1

0,9

121.

Salami popularne

18,6

33,0

0,0

122.

Szynka wiejska

17,1

20,3

0,0

123.

Szynka wieprzowa gotowana

16,4

18,3

0,0

124.

Szynka wołowa gotowana

17,8

3,1

0,0

125.

Wędzonka wołowa gotowana

20,9

2,0

0,0

 

WĘDLINY PODROBOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

126.

Kaszanka wyborowa

12,0

13,0

10,3

127.

Kiełbasa metka

13,9

37,2

0,0

128.

Kiszka kaszana jęczmienna

9,1

19,9

14,6

129.

Kiszka pasztetowa

12,5

35,7

4,3

130.

Kiszka wątrobiana

11,1

23,0

0,0

131.

Pasztet pieczony

17,0

31,2

13,5

132.

Pasztet wiejski

16,5

27,8

4,3

133.

Salceson czarny

12,6

32,0

0,5

134.

Salceson włoski

12,4

32,8

0,0

 

KONSERWY MIĘSNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

135.

Boczek z grochem (konserwa)

9,1

15,8

12,6

136.

Flaczki po warszawsku

12,2

6,6

0,0

137.

Gulasz w sosie węgierskim

15,1

5,1

15,5

138.

Konserwa drobiowa (średnio)

11,5

4,3

0,0

139.

Konserwa gulasz angielski

19,0

8,0

0,0

140.

Konserwa kaszanka kurpiowska

9,5

12,6

8,6

141.

Konserwa mazurska

20,5

21,2

0,0

142.

Konserwa mięsna wieprzowa

15,5

24,9

0,0

143.

Konserwa podhalańska

17,4

14,1

3,9

144.

Konserwa turystyczna

15,9

23,6

0,0

145.

Konserwa tyrolska

15,0

23,7

3,2

146.

Konserwa z boczku

13,3

43,7

0,0

147.

Konserwa żeberka w kapuście

5,2

19,1

4,3

 

WĘDLINY DROBIOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

148.

Baton szynkowy z indyka

14,9

9,3

0,1

149.

Kiełbasa mazurska z indyka

14,8

7,7

0,1

150.

Kiełbasa szynkowa z indyka

17,2

2,0

0,2

151.

Polędwica z indyka

15,8

4,6

0,1

152.

Szynka z indyka

17,1

1,6

0,1

153.

Baton z kurczaka

6,7

8,6

0,1

154.

Kiełbasa jałowcowa z kurczaka

19,0

17,9

0,1

155.

Kiełbasa podsuszana z kurczaka

21,7

8,4

0,0

156.

Kiełbasa szynkowa z kurczaka

16,2

5,0

0,0

157.

Kurczak faszerowany (pieczony)

20,5

11,9

2,8

158.

Kiełbasa parówki z kurczaka

10,8

22,4

4,2

159.

Pasztet z kurczaka pieczony

14,4

14,3

7,5

160.

Pasztet podlaski z kurczaka

6,7

21,1

0,0

161.

Polędwica z piersi kurczaka

20,4

1,2

0,0

162.

Szynka z piersi kurczaka

21,2

1,2

0,2

163.

Szynka z udźca kurczaka

17,2

5,3

0,0

 

 

RYBY I PRZETWORY RYBNE

 

RYBY ŚWIEŻE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

164.

Dorsz świeży filety bez skóry

17,0

0,0

0,0

165.

Flądra świeża

16,5

0,7

0,0

166.

Karp świeży

18,0

4,8

0,0

167.

Halibut biały świeży

20,1

2,3

0,0

168.

Mintaj świeży

18,3

0,8

0,0

169.

Morszczuk świeży

17,2

2,5

0,0

170.

Pstrąg tęczowy świeży

19,5

2,7

0,0

171.

Szczupak świeży

18,4

0,9

0,0

172.

Śledź świeży

18,1

9,2

0,0

173.

Śledź solony

19,8

15,4

0,0

 

RYBY WĘDZONE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

174.

Dorsz wędzony

22,1

0,5

0,0

175.

Flądra wędzona

23,3

1,9

0,0

176.

Łosoś wędzony

28,5

19,4

0,0

177.

Makrela wędzona

20,7

15,5

0,0

178.

Pikling

21,2

15,5

0,0

179.

Węgorz wędzony

17,9

28,6

0,0

 

PRZETWORY RYBNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

180.

Bałtyk w oleju

14,4

19,9

0,0

181.

Łosoś konserwowy (a'la czerniak)

19,7

6,0

0,0

182.

"Ostryga" po polsku"

3,2

6,3

0,1

183.

Paprykarz szczeciński

9,9

11,9

8,6

184.

Sałatka z dorsza

9,8

13,9

7,2

185.

Sałatka pikantna z makreli

10,2

13,2

6,9

186.

Sardynka w oleju

24,1

13,9

0,0

187.

Sardynka w pomidorach

19,4

12,8

1,8

188.

Skumbria w pomidorach

17,5

5,0

0,0

189.

Szproty wędzone w oleju

10,8

32,8

0,0

190.

Śledź marynowany

16,5

16,0

0,0

191.

Śledź w oleju

19,7

29,4

0,0

192.

Śledź w pomidorach

13,7

12,8

1,8

193.

Tuńczyk w oleju

23,8

20,9

0,0

194.

Tuńczyk w wodzie

21,0

1,2

0,0

 

 

TŁUSZCZE

 

TŁUSZCZE ROŚLINNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

195.

Olej rzepakowy uniwersalny

0,0

100,0

0,0

196.

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

0,0

100,0

0,0

197.

Olej rzepakowo-sojowy

0,0

100,0

0,0

198.

Olej słonecznikowy

0,0

100,0

0,0

199.

Olej sojowy

0,0

100,0

0,0

200.

Oliwa z oliwek

0,0

99,6

0,0

201.

"Planta" - olej w kostkach

0,0

100,0

0,0

202.

Margaryna "Flora"

0,0

60,0

0,0

203.

Margaryna "Kama"

0,0

45,0

0,0

204.

Margaryna mleczna

0,3

80,0

0,4

205.

Margaryna "Rama"

0,1

70,0

0,4

206.

Margaryna "Słoneczna"

0,3

80,0

0,4

207.

Margaryna "Palma"

0,3

80,0

0,4

208.

Masło roślinne kubkowe

0,3

80,0

0,4

 

TŁUSZCZE ZWIERZĘCE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

209.

Masło wyborowe extra

0,7

82,5

0,7

210.

Słonina

2,4

83,7

0,0

211.

Smalec

0,1

99,7

0,0

212.

Masło "Mlemix zambrowski"

0,9

64,0

0,9

213.

Tran

0,0

99,9

0,0

 

 

PRODUKTY ZBOŻOWE

 

MĄKI

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

214.

Mąka pszenna typ 500

9,2

1,2

74,9

215.

Mąka pszenna typ 550

9,4

1,6

74,1

216.

Mąka żytnia typ 815

6,9

1,0

77,5

 

KASZE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

217.

Kasza gryczana

8,1

1,6

75,8

218.

Kasza jaglana

10,5

2,9

71,6

219.

Kasza jęczmienna perłowa

6,9

2,2

75,0

220.

Kasza pęczak

8,4

2,0

75,7

221.

Kasza manna

8,7

1,3

76,7

222.

Ryż biały

6,7

0,7

78,9

223.

Ryż brązowy

7,1

1,9

76,8

 

MAKARONY

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

224.

Makaron bezjajeczny

10,0

1,6

78,5

225.

Makaron dwujajeczny

11,3

2,8

78,4

226.

Makaron czterojajeczny

12,0

3,5

76,1

 

PIECZYWO OPTYMALNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

227.

Chleb białkowy

11,0

14,0

12,0

228.

Chleb biszkoptowy

11,2

20,0

10,0

 

PIECZYWO ŻYTNIE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

229.

Chleb żytni pełnoziarnisty

6,7

1,2

46,9

230.

Chleb żytni jasny

4,1

1,3

57,1

231.

Chleb żytni jasny mleczny

4,8

1,8

58,3

232.

Chleb żytni razowy

5,6

1,7

51,5

233.

Chleb żytni razowy na miodzie

5,3

1,6

54,2

234.

Chleb żytni razowy ze słonecznikiem

7,9

3,7

50,5

235.

Chleb staropolski

5,1

1,7

50,5

236.

Chleb żytni wileński

4,4

1,5

52,3

237.

Pumpernikiel

6,8

1,0

45,8

 

PIECZYWO MIESZANE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

238.

Chleb baltonowski

6,0

1,6

56,2

239.

Chleb chrupki

10,0

1,5

80,0

240.

Chleb mazowiecki

6,3

1,4

56,3

241.

Chleb mieszany ze słonecznikiem

9,2

3,9

44,9

242.

Chleb mieszany z soją

6,8

2,7

49,5

243.

Chleb praski

5,7

1,3

56,2

244.

Chleb wiejski

5,8

1,3

56,2

245.

Chleb zwykły

5,4

1,3

57,0

 

PIECZYWO PSZENNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

246.

Bagietki francuskie

7,9

0,7

58,4

247.

Bułki grahamki

8,2

1,7

56,9

248.

Bułki pszenne zwykłe

8,3

1,9

58,5

249.

Bułka tarta

9,7

1,9

77,7

250.

Chleb graham

7,6

1,0

40,2

251.

Bułki wrocławskie

7,2

4,4

57,4

252.

Kajzerki

8,3

1,9

58,5

253.

Pieczywo tostowe

6,9

4,7

51,6

254.

Bułki i rogale maślane

7,7

5,9

61,8

255.

Chałki ozdobne

7,0

7,0

61,6

 

PIECZYWO ŚNIADANIOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

256.

Chrupki kukurydziane

8,9

3,0

78,9

257.

Musli z owocami suszonymi

8,4

3,4

72,2

258.

Musli z rodzynkami i orzechami

11,5

12,7

62,9

259.

Otręby pszenne

16,0

4,6

61,9

260.

Płatki jęczmienne

9,8

3,6

79,4

261.

Płatki kukurydziane

7,2

1,0

83,6

262.

Płatki owsiane

11,9

7,2

69,3

263.

Płatki pszenne

9,0

3,0

81,0

264.

Płatki żytnie

6,4

3,2

82,6

265.

Ryż preparowany

6,3

1,6

84,1

 

 

WARZYWA I PRZETWORY WARZYWNE

 

WARZYWA ŚWIEŻE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

266.

Boćwina

2,1

0,3

2,7

267.

Bób

27,9

2,0

14,0

268.

Brokuły

3,3

0,2

5,5

269.

Brukiew

1,1

0,2

9,7

270.

Brukselka

4,7

0,3

7,7

271.

Burak

1,5

0,1

10,9

272.

Cebula

1,3

0,3

6,7

273.

Chrzan

2,8

0,3

15,3

274.

Cukinia

1,6

0,4

3,3

275.

Cykoria

1,3

0,2

3,6

276.

Czosnek

6,1

0,1

28,4

277.

Dynia

1,0

0,1

7,2

278.

Fasola biała nasiona suche

20,7

1,4

64,3

279.

Fasola kolorowa

23,1

1,7

59,4

280.

Fasola szparagowa

2,4

0,2

7,1

281.

Groch nasiona suche

23,0

1,4

57,8

282.

Groszek zielony

5,8

0,4

15,8

283.

Jarmuż

4,3

0,9

6,7

284.

Kalafior

2,4

0,2

5,2

285.

Kalarepa

2,0

0,1

5,1

286.

Kapusta biała

1,3

0,2

7,2

287.

Kapusta czerwona

1,5

0,2

5,7

288.

Kapusta pekińska

1,2

0,4

4,8

289.

Kapusta włoska

3,0

0,4

4,9

290.

Koperek zielony

2,6

0,2

14,1

291.

Kukurydza kolby

3,0

1,2

19,8

292.

Marchew

1,1

0,2

8,7

293.

Ogórek

0,7

0,2

2,3

294.

Papryka czerwona

1,3

0,1

6,6

295.

Papryka zielona

1,1

0,2

4,6

296.

Pietruszka korzeń

2,9

0,5

10,0

297.

Pietruszka liście

4,4

0,3

11,6

298.

Pomidor

1,0

0,2

3,6

299.

Por

2,2

0,2

5,7

300.

Rabarbar

0,5

0,1

4,6

301.

Rzepa

1,1

0,4

8,2

302.

Rzodkiewka

1,0

0,2

3,6

303.

Sałata zielona

1,4

0,2

2,5

304.

Seler korzenny

1,2

0,3

4,8

305.

Seler naciowy

1,0

0,2

6,3

306.

Soczewica czerwona nasiona suche

23,5

1,4

62,6

307.

Soczewica kiełki

9,0

0,6

22,1

308.

Soja nasiona

33,7

18,1

28,2

309.

Soja kiełki

5,0

1,2

5,7

310.

Szczaw

2,3

0,4

5,0

311.

Szczypiorek

3,6

0,8

7,6

312.

Szparagi

1,9

0,2

3,7

313.

Szpinak

2,6

0,3

3,2

314.

Ziemniaki

1,3

0,0

14,9

 

WARZYWA MROŻONE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

315.

Bób mrożony gotowany

7,9

0,6

11,7

316.

Brukselka mrożona

4,5

0,5

8,4

317.

Fasolka szparagowa mrożona

2,2

0,2

6,8

318.

Szpinak mrożony

2,3

0,4

2,7

319.

Barszcz ukraiński mrożony

1,6

0,2

7,1

320.

Marchew z groszkiem mrożona

2,6

0,3

10,4

321.

Włoszczyzna krojona w paski

1,4

0,3

7,9

322.

Zupa jesienna mrożona

1,6

0,2

7,2

323.

Zupa kalafiorowa mrożona

2,0

0,2

5,5

324.

Zupa włoska misterone

1,8

0,3

6,9

 

WARZYWA SUSZONE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

325.

Marchew suszona

6,8

1,5

74,8

326.

Pietruszka suszona

20,2

5,4

49,2

327.

Por suszony

13,0

1,4

67,8

328.

Seler suszony

9,7

2,1

70,0

 

PRZETWORY WARZYWNE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

329.

Fasola cięta konserwowa

1,5

0,2

4,5

330.

Fasolka konserwowa flageolet

6,3

0,2

15,0

331.

Frytki smażone

2,8

14,5

9,0

332.

Groszek zielony konserwowy

4,9

0,2

15,8

333.

Kapusta kwaszona

1,5

0,2

3,0

334.

Koncentrat pomidorowy 12%

1,5

0,8

8,8

335.

Koncentrat pomidorowy 20%

2,5

1,4

14,7

336.

Koncentrat pomidorowy 30%

5,6

1,5

16,7

337.

Koncentrat pomidorowy 40%

5,1

2,8

29,3

338.

Ogórek kwaszony

1,0

0,2

4,2

339.

Papryka czerwona konserwowa

0,8

1,5

5,0

340.

Sos ketchup

1,8

1,0

22,2

 

GRZYBY

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

341.

Grzyby świeże średnio

1,3

0,4

2,6

342.

Grzyby kurki

1,6

0,5

4,9

343.

Grzyby rydze

1,9

0,7

7,0

344.

Pieczarka uprawna

2,7

0,2

2,6

 

OWOCE ŚWIEŻE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

345.

Agrest

0,8

0,2

10,0

346.

Ananas

0,4

0,2

13,9

347.

Arbuz

0,6

0,2

8,5

348.

Avocado

1,9

23,5

6,7

349.

Banan

1,1

0,2

23,5

350.

Brzoskwinia

0,7

0,1

11,3

351.

Cytryna

0,7

0,6

7,5

352.

Czarne jagody

0,8

0,6

12,3

353.

Czereśnie

0,9

0,3

14,6

354.

Grapefruit

0,6

0,2

10,6

355.

Gruszka

0,5

0,2

15,7

356.

Jabłko

0,3

0,6

12,4

357.

Jeżyny

1,2

1,0

9,4

358.

Kasztany jadalne

3,4

1,9

49,6

359.

Kiwi

0,9

0,6

11,2

360.

Maliny

1,3

0,3

9,5

361.

Mandarynki

0,6

0,3

12,2

362.

Mango

0,5

0,5

14,5

363.

Melon

1,0

0,0

6,3

364.

Morele

1,0

0,1

10,0

365.

Nektarynki

0,9

0,2

11,8

366.

Pomarańcza

1,0

0,2

9,9

367.

Porzeczki białe

0,9

0,0

9,7

368.

Porzeczki czerwone

1,1

0,2

8,4

369.

Poziomki

0,8

0,5

8,3

370.

Śliwki

0,6

0,2

11,8

371.

Truskawki

0,8

0,4

7,1

372.

Winogrona

0,5

0,2

17,6

373.

Wiśnie

0,9

0,5

11,0

374.

Żurawina

0,5

1,1

10,3

 

OWOCE MROŻONE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

375.

Truskawki mrożone

0,8

0,4

8,5

376.

Mieszanka owocowa mrożona

0,9

0,3

12,1

 

OWOCE SUSZONE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

377.

Daktyle suszone

2,0

0,5

74,2

378.

Figi suszone

3,9

1,3

66,9

379.

Jabłka suszone

1,4

1,6

67,1

380.

Morele suszone

5,0

0,5

56,5

381.

Rodzynki suszone

1,7

0,0

70,1

382.

Śliwki suszone z pestką

2,3

0,6

52,4

 

PRZETWORY OWOCOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

383.

Dżem truskawkowy niskosłodzony

0,3

0,2

37,8

384.

Dżem morelowy niskosłodzony

0,4

0,1

38,8

385.

Dżem wiśniowy niskosłodzony

0,4

0,2

37,5

386.

Powidła śliwkowe

1,0

0,2

53,0

387.

Oliwki zielone marynowane

1,4

13,3

4,2

 

ORZECHY

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

388.

Migdały gorzkie

20,0

54,0

7,6

389.

Migdały słodkie

20,0

54,0

18,9

390.

Orzechy arachidowe

26,0

48,1

19,2

391.

Wiórki kokosowe

5,6

62,0

30,4

392.

Orzechy laskowe

13,0

61,0

18,8

393.

Orzechy pistacjowe

20,8

51,6

24,0

392.

Orzechy włoskie

15,0

60,3

18,0

 

NASIONA

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

395.

Mak niebieski

20,0

41,0

24,7

396.

Sezam nasiona

17,7

50,0

21,4

397.

Siemię lniane

24,0

30,9

44,6

398.

Słonecznik nasiona

22,5

49,0

18,6

399.

Pestki dyni

24,5

45,8

18,0

 

 

CUKIER I WYROBY CUKIERNICZE

 

CUKIER I MIÓD

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

400.

Cukier

0,0

0,0

99,8

401.

Miód pszczeli

0,3

0,0

79,5

 

CUKIERKI

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

402.

Irysy (krówki)

4,3

10,7

71,6

403.

Karmelki nadziewane

0,3

0,5

92,0

404.

Karmelki twarde

0,0

0,0

98,2

 

CZEKOLADA I WYROBY CZEKOLADOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

405.

Kakao 16% proszek

18,2

21,7

50,6

406.

Baton "Bounty milk"

4,2

25,2

56,7

407.

Baton "Mars"

3,6

18,2

68,9

408.

Baton "Milky way"

3,6

16,2

71,8

409.

Baton "Snickers"

9,7

28,9

52,6

410.

Czekolada gorzka

6,7

34,3

56,6

411.

Czekolada kawowa

5,5

29,0

62,7

412.

Czekolada mleczna

9,8

32,8

54,7

413.

Czekolada mleczna z orzechami

8,6

30,9

57,3

414.

Czekolada nadziewana

3,9

17,6

68,8

415.

Nutella (masa czekoladowa)

6,2

33,0

60,5

 

PIECZYWO CUKIERNICZE TRWAŁE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

416.

Delicje szampańskie

4,1

11,4

62,5

417.

Herbatniki

8,2

11,0

76,8

418.

Markizy

5,6

23,0

64,4

419.

Pierniki alpejskie

3,8

9,7

69,0

420.

Solanki, paluszki

9,9

4,9

75,2

421.

Wafle "prince polo"

6,9

31,2

59,0

 

WYROBY CIASTKARSKIE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

422.

Babka biszkoptowa

8,2

4,7

67,3

423.

Ciasto drożdżowe

8,0

7,0

52,0

424.

Ciasto kruche podstawowe

5,2

23,9

51,4

425.

Ciasto francuskie ze śliwkami

5,0

26,8

45,4

426.

Eklery z bitą śmietaną

5,8

18,3

35,6

427.

Jagodzianki

7,1

5,5

39,6

428.

Keks bakaliowy

6,4

17,8

53,8

429.

Piernik z bakaliami

5,9

12,6

61,0

430.

Ptysie z bitą śmietaną

5,4

25,2

25,8

431.

Sernik z rodzynkami

14,6

13,9

39,6

432.

Sernik wiedeński z polewą kakaową

12,5

18,5

32,3

 

 

NAPOJE

 

SOKI I NAPOJE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

433.

Herbata, napar bez cukru

0,1

0,0

0,0

434.

Kawa, napar bez cukru

0,2

0,0

0,3

435.

Sok z czarnej porzeczki

0,3

0,1

12,7

436.

Sok cytrynowy

0,4

0,3

6,4

437.

Sok grapefruitowy

0,5

0,1

9,2

438.

Sok jabłkowy

0,1

0,1

10,0

439.

Sok marchwiowy

0,4

0,1

11,3

440.

Sok marchwiowo-jabłkowy

0,5

0,3

12,3

441.

Sok pomarańczowy

0,6

0,1

9,9

442.

Sok pomidorowy

0,8

0,1

2,6

443.

Sok wielowarzywny

1,0

0,3

5,7

444.

Syrop wiśniowy

0,3

0,1

66,7

445.

Coca cola

0,0

0,0

10,3

 

NAPOJE ALKOHOLOWE

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

446.

Likier Advocat

4,0

5,5

25,5

447.

Piwo ciemne

0,4

0,0

4,6

448.

Piwo jasne

0,5

0,0

3,8

449.

Wino białe półwytrawne

0,0

0,0

4,0

450.

Wino białe wytrawne

0,0

0,0

0,6

451.

Wino czerwone wytrawne

0,0

0,0

0,3

452.

Wódka czysta 40%

0,0

0,0

0,0

 

 

POZOSTAŁE PRODUKTY

 

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

453.

Chipsy solone

5,6

40,7

49,9

454.

Przyprawa "Jarzynka"

1,9

0,4

23,3

455.

Majonez z olejem słonecznikowym

1,3

79,2

2,6

456.

Kluski serowo-jajeczne

14,6

9,6

8,8

457.

Koncentrat zup błyskawicznych (średnio)

20,4

18,5

40,4

458.

Kości (średnio)

0,2

0,3

0,0

459.

Królik

21,0

8,0

0,0

460.

Musztarda

1,0

9,5

12,3

461.

Skórki ze słoniny wieprzowe

23,0

20,4

0,0

462.

Przyprawa do zup w płynie Maggi

17,1

0,0

0,0

463.

Rosół z drobiu w kostce

10,0

31,0

0,0

464.

Zupa Knorr Gorący kubek

20,4

18,5

40,4

465.

Żelatyna

83,6

0,0

0,0

466.

Drożdże suszone

48,0

4,2

38,0

467.

Drożdże piekarnicze

12,1

0,4

11,0