TABELE WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
WYBRANYCH PRODUKTÓW |
|
Podają zawartość białka (B), tłuszczu (T) i węglowodanów (W)
w 100 g danego produktu. |
MLEKO I PRZETWORY MLECZNE
|
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
1. |
Mleko zawierające 3,5%
tłuszczu |
3,3 |
3,5 |
4,8 |
2. |
Mleko zawierające 3,2%
tłuszczu |
3,3 |
3,2 |
4,8 |
3. |
Mleko zawierające 2,0%
tłuszczu |
3,4 |
2,0 |
4,9 |
4. |
Mleko zawierające 1,5%
tłuszczu |
3,4 |
1,5 |
5,0 |
5. |
Mleko zawierające 0,5%
tłuszczu |
3,5 |
0,5 |
5,1 |
6. |
Mleko kozie |
3,7 |
3,9 |
4,8 |
7. |
Mleko w proszku
odtłuszczone |
35,3 |
1,0 |
49,4 |
8. |
Mleko w proszku pełne |
25,5 |
27,0 |
37,1 |
9. |
Mleko zagęszczone
niesłodzone |
6,6 |
7,5 |
9,4 |
10. |
Mleko zagęszczone
słodzone |
7,5 |
8,0 |
55,3 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
11. |
Śmietana tortowa
zawierająca 36% tłuszczu |
2,0 |
36,0 |
2,0 |
12. |
Śmietana kremowa
zawierająca 30% tłuszczu |
2,2 |
30,0 |
3,1 |
13. |
Śmietana zawierająca
18% tłuszczu |
2,5 |
18,0 |
3,6 |
14. |
Śmietana zawierające
12% tłuszczu |
2,7 |
12,0 |
3,9 |
15. |
Śmietanka do kawy
zawierająca 9% tłuszczu |
2,8 |
9,0 |
4,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
16. |
Jogurt naturalny 2%
tłuszczu |
4,3 |
2,0 |
6,2 |
17. |
Jogurt bananowy 1,5%
tłuszczu |
3,6 |
1,5 |
7,2 |
18. |
Jogurt jagodowy 1,5%
tłuszczu |
3,7 |
1,5 |
8,8 |
19. |
Jogurt morelowy 1,5%
tłuszczu |
3,7 |
1,5 |
8,9 |
20. |
Jogurt truskawkowy 1,5%
tłuszczu |
3,7 |
1,5 |
8,2 |
21. |
Jogurt wiśniowy 1,5%
tłuszczu |
3,7 |
1,5 |
8,2 |
22. |
Kefir 3,1% tłuszczu |
3,0 |
3,1 |
4,3 |
23. |
Kefir 2,0% tłuszczu |
3,4 |
2,0 |
4,7 |
24. |
Maślanka 0,5% tłuszczu |
3,4 |
0,5 |
4,7 |
25. |
Napój mleczny jogurtowy |
4,0 |
1,9 |
12,1 |
SERY
PODPUSZCZKOWE DOJRZEWAJĄCE |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
26. |
Ser brie pełnotłusty |
19,8 |
28,0 |
0,2 |
27. |
Ser cheddar pełnotłusty |
27,1 |
31,7 |
0,1 |
28. |
Ser edamski tłusty |
26,1 |
23,4 |
0,1 |
29. |
Ser
ementaler pełnotłusty |
28,8 |
29,7 |
0,1 |
30. |
Ser gouda |
27,9 |
22,9 |
0,1 |
31. |
Ser myśliwski
pełnotłusty |
25,5 |
27,4 |
0,1 |
32. |
Ser rokpol pełnotłusty |
22,6 |
30,6 |
0,1 |
33. |
Ser salami pełnotłusty |
25,2 |
28,1 |
0,1 |
34. |
Ser tylżycki
pełnotłusty |
26,1 |
27,9 |
0,1 |
35. |
Ser tylżycki tłusty |
27,8 |
25,0 |
0,1 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
36. |
Bryndza |
21,8 |
19,9 |
0,0 |
37. |
Deser twarogowy kakaowy |
13,9 |
6,2 |
11,2 |
38. |
Deser twarogowy
truskawkowy |
11,0 |
5,8 |
18,3 |
39. |
Ser twarogowy chudy |
19,8 |
0,5 |
3,5 |
40. |
Ser twarogowy półtłusty |
18,7 |
4,7 |
3,5 |
41. |
Ser twarogowy tłusty |
17,7 |
10,1 |
3,5 |
42. |
Serek pieczarkowy |
15,9 |
4,0 |
3,5 |
43. |
Serek twarogowy
homogenizowany |
12,7 |
11,0 |
3,0 |
44. |
Serek twarogowy
truskawkowy |
15,3 |
3,9 |
17,7 |
45. |
Serek twarogowy
waniliowy |
16,8 |
4,2 |
13,3 |
46. |
Serek twarogowy
ziarnisty |
12,3 |
4,3 |
3,3 |
47. |
Serek typu fromage
naturalny |
10,2 |
37,1 |
2,4 |
48. |
Serek typu fromage z
czosnkiem |
10,2 |
35,2 |
4,0 |
49. |
Ser topiony edamski |
13,5 |
27,0 |
1,2 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
50. |
Lody mleczno-owocowe |
3,9 |
2,5 |
19,4 |
51. |
Lody śmietankowe |
3,2 |
8,5 |
17,6 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
52. |
Jaja kurze całe |
12,5 |
10,7 |
1,0 |
53. |
Białko jaja kurzego |
10,8 |
0,0 |
0,8 |
54. |
Żółtko jaja kurzego |
16,3 |
31,9 |
0,7 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
55. |
Baranina łopatka |
15,6 |
25,0 |
0,0 |
56. |
Baranina udziec |
18,0 |
18,0 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
57. |
Cielęcina łopatka |
19,9 |
2,8 |
0,0 |
58. |
Cielęcina udziec |
19,9 |
3,1 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
59. |
Wieprzowina boczek bez
kości |
12,6 |
47,2 |
0,0 |
60. |
Wieprzowina golonka ze
skórą |
18,6 |
24,7 |
0,0 |
61. |
Wieprzowina karkówka |
16,1 |
22,8 |
0,0 |
62. |
Wieprzowina łopatka |
17,0 |
22,5 |
0,0 |
63. |
Wieprzowina podgardle |
7,4 |
67,8 |
0,0 |
64. |
Wieprzowina schab z
kością |
16,7 |
13,8 |
0,0 |
65. |
Wieprzowina szynka
surowa |
16,9 |
22,9 |
0,0 |
66. |
Wieprzowina żeberka |
15,2 |
29,3 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
67. |
Wołowina pieczeń |
20,7 |
3,6 |
0,0 |
68. |
Wołowina polędwica |
20,1 |
3,5 |
0,0 |
69. |
Wołowina rostbef |
19,5 |
7,3 |
0,0 |
70. |
Wołowina rozbratel |
16,7 |
10,1 |
0,0 |
71. |
Wołowina szponder |
19,3 |
15,7 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
72. |
Flaki |
16,0 |
2,2 |
0,0 |
73. |
Głowizna wieprzowa |
15,6 |
29,1 |
0,0 |
74. |
Mózg wieprzowy |
11,1 |
10,6 |
0,0 |
75. |
Nerki wieprzowe |
16,0 |
3,2 |
1,7 |
76. |
Nerki wołowe |
14,7 |
7,9 |
0,9 |
77. |
Nogi wieprzowe |
23,0 |
20,4 |
0,0 |
78. |
Ozór wołowy |
16,0 |
15,9 |
0,6 |
79. |
Płuca wołowe |
15,9 |
1,5 |
0,0 |
80. |
Serce wieprzowe |
15,9 |
2,1 |
1,6 |
81. |
Serce wołowe |
16,8 |
6,0 |
0,6 |
82. |
Szpik wołowy |
3,2 |
89,9 |
0,0 |
83. |
Wątroba cielęca |
18,4 |
4,8 |
3,9 |
84. |
Wątroba wieprzowa |
20,4 |
4,5 |
2,6 |
85. |
Wątroba wołowa |
20,3 |
2,1 |
6,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
86. |
Gęś patroszona |
10,7 |
19,8 |
0,0 |
87. |
Gęś tuszka |
14,1 |
31,8 |
0,0 |
88. |
Indyk patroszony |
15,9 |
5,7 |
0,3 |
89. |
Kaczka patroszona |
11,4 |
15,0 |
0,0 |
90. |
Mięso z piersi indyka
bez skóry |
19,2 |
0,7 |
0,0 |
91. |
Mięso z podudzia indyka
ze skórą |
15,7 |
8,9 |
0,0 |
92. |
Mięso z udźca indyka ze
skórą |
18,4 |
6,4 |
0,0 |
93. |
Skrzydło z indyka |
16,5 |
11,4 |
0,0 |
94. |
Kura chuda oskubana |
12,8 |
2,9 |
0,0 |
95. |
Kura tłusta oskubana |
12,2 |
17,0 |
0,0 |
96. |
Kurczę chude oskubane |
14,2 |
2,0 |
0,0 |
97. |
Mięso z piersi kurczaka
bez skóry |
21,5 |
1,3 |
0,0 |
98. |
Noga (udo) kurczaka |
16,8 |
10,2 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
99. |
Wątróbka z kurczaka |
19,1 |
6,3 |
0,6 |
100. |
Żołądek z kurczaka |
18,2 |
4,2 |
0,6 |
WĘDLINY
WIEPRZOWE, WOŁOWE I MIESZANE |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
101. |
Baleron gotowany |
15,1 |
20,2 |
0,9 |
102. |
Boczek wędzony |
12,7 |
47,3 |
0,0 |
103. |
Kiełbasa biała |
13,0 |
23,0 |
0,0 |
104. |
Kiełbasa jałowcowa |
18,0 |
36,5 |
0,0 |
105. |
Kełbasa kabanosy |
11,9 |
28,0 |
0,0 |
106. |
Kiełbasa krakowska
parzona |
15,2 |
18,6 |
0,0 |
107. |
Kiełbasa krakowska
sucha |
25,6 |
24,8 |
0,0 |
108. |
Kiełbasa litewska |
13,3 |
32,9 |
0,0 |
109. |
Kiełbasa mortadela |
12,4 |
32,8 |
0,0 |
110. |
Kiełbasa myśłiwska
sucha |
14,8 |
16,2 |
0,0 |
111. |
Kiełbasa parówki
cienkie |
11,9 |
24,5 |
0,0 |
112. |
Kiełbasa parówkowa |
11,0 |
31,5 |
0,0 |
113. |
Kiełbasa podwawelska |
17,3 |
19,6 |
0,9 |
114. |
Kiełbasa szynkowa
wieprzowa |
17,6 |
9,8 |
0,0 |
115. |
Kiełbasa toruńska |
20,9 |
20,1 |
0,0 |
116. |
Kiełbasa zwyczajna |
9,9 |
28,5 |
0,0 |
117. |
Kiełbasa żywiecka |
20,3 |
26,3 |
0,0 |
118. |
Mielonka (luncheon
meat) |
12,8 |
11,7 |
3,7 |
119. |
Parówki popularne |
9,5 |
34,3 |
0,0 |
120. |
Polędwica sopocka |
19,9 |
9,1 |
0,9 |
121. |
Salami popularne |
18,6 |
33,0 |
0,0 |
122. |
Szynka wiejska |
17,1 |
20,3 |
0,0 |
123. |
Szynka wieprzowa
gotowana |
16,4 |
18,3 |
0,0 |
124. |
Szynka wołowa gotowana |
17,8 |
3,1 |
0,0 |
125. |
Wędzonka wołowa
gotowana |
20,9 |
2,0 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
126. |
Kaszanka wyborowa |
12,0 |
13,0 |
10,3 |
127. |
Kiełbasa metka |
13,9 |
37,2 |
0,0 |
128. |
Kiszka kaszana
jęczmienna |
9,1 |
19,9 |
14,6 |
129. |
Kiszka pasztetowa |
12,5 |
35,7 |
4,3 |
130. |
Kiszka wątrobiana |
11,1 |
23,0 |
0,0 |
131. |
Pasztet pieczony |
17,0 |
31,2 |
13,5 |
132. |
Pasztet wiejski |
16,5 |
27,8 |
4,3 |
133. |
Salceson czarny |
12,6 |
32,0 |
0,5 |
134. |
Salceson włoski |
12,4 |
32,8 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
135. |
Boczek z grochem
(konserwa) |
9,1 |
15,8 |
12,6 |
136. |
Flaczki po warszawsku |
12,2 |
6,6 |
0,0 |
137. |
Gulasz w sosie
węgierskim |
15,1 |
5,1 |
15,5 |
138. |
Konserwa drobiowa
(średnio) |
11,5 |
4,3 |
0,0 |
139. |
Konserwa gulasz
angielski |
19,0 |
8,0 |
0,0 |
140. |
Konserwa kaszanka
kurpiowska |
9,5 |
12,6 |
8,6 |
141. |
Konserwa mazurska |
20,5 |
21,2 |
0,0 |
142. |
Konserwa mięsna
wieprzowa |
15,5 |
24,9 |
0,0 |
143. |
Konserwa podhalańska |
17,4 |
14,1 |
3,9 |
144. |
Konserwa turystyczna |
15,9 |
23,6 |
0,0 |
145. |
Konserwa tyrolska |
15,0 |
23,7 |
3,2 |
146. |
Konserwa z boczku |
13,3 |
43,7 |
0,0 |
147. |
Konserwa żeberka w
kapuście |
5,2 |
19,1 |
4,3 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
148. |
Baton szynkowy z indyka |
14,9 |
9,3 |
0,1 |
149. |
Kiełbasa mazurska z
indyka |
14,8 |
7,7 |
0,1 |
150. |
Kiełbasa szynkowa z
indyka |
17,2 |
2,0 |
0,2 |
151. |
Polędwica z indyka |
15,8 |
4,6 |
0,1 |
152. |
Szynka z indyka |
17,1 |
1,6 |
0,1 |
153. |
Baton z kurczaka |
6,7 |
8,6 |
0,1 |
154. |
Kiełbasa jałowcowa z
kurczaka |
19,0 |
17,9 |
0,1 |
155. |
Kiełbasa podsuszana z
kurczaka |
21,7 |
8,4 |
0,0 |
156. |
Kiełbasa szynkowa z
kurczaka |
16,2 |
5,0 |
0,0 |
157. |
Kurczak faszerowany
(pieczony) |
20,5 |
11,9 |
2,8 |
158. |
Kiełbasa parówki z
kurczaka |
10,8 |
22,4 |
4,2 |
159. |
Pasztet z kurczaka
pieczony |
14,4 |
14,3 |
7,5 |
160. |
Pasztet podlaski z
kurczaka |
6,7 |
21,1 |
0,0 |
161. |
Polędwica z piersi
kurczaka |
20,4 |
1,2 |
0,0 |
162. |
Szynka z piersi
kurczaka |
21,2 |
1,2 |
0,2 |
163. |
Szynka z udźca kurczaka |
17,2 |
5,3 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
164. |
Dorsz świeży filety bez
skóry |
17,0 |
0,0 |
0,0 |
165. |
Flądra świeża |
16,5 |
0,7 |
0,0 |
166. |
Karp świeży |
18,0 |
4,8 |
0,0 |
167. |
Halibut biały świeży |
20,1 |
2,3 |
0,0 |
168. |
Mintaj świeży |
18,3 |
0,8 |
0,0 |
169. |
Morszczuk świeży |
17,2 |
2,5 |
0,0 |
170. |
Pstrąg tęczowy świeży |
19,5 |
2,7 |
0,0 |
171. |
Szczupak świeży |
18,4 |
0,9 |
0,0 |
172. |
Śledź świeży |
18,1 |
9,2 |
0,0 |
173. |
Śledź solony |
19,8 |
15,4 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
174. |
Dorsz wędzony |
22,1 |
0,5 |
0,0 |
175. |
Flądra wędzona |
23,3 |
1,9 |
0,0 |
176. |
Łosoś wędzony |
28,5 |
19,4 |
0,0 |
177. |
Makrela wędzona |
20,7 |
15,5 |
0,0 |
178. |
Pikling |
21,2 |
15,5 |
0,0 |
179. |
Węgorz wędzony |
17,9 |
28,6 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
180. |
Bałtyk w oleju |
14,4 |
19,9 |
0,0 |
181. |
Łosoś konserwowy (a'la
czerniak) |
19,7 |
6,0 |
0,0 |
182. |
"Ostryga" po polsku" |
3,2 |
6,3 |
0,1 |
183. |
Paprykarz szczeciński |
9,9 |
11,9 |
8,6 |
184. |
Sałatka z dorsza |
9,8 |
13,9 |
7,2 |
185. |
Sałatka pikantna z
makreli |
10,2 |
13,2 |
6,9 |
186. |
Sardynka w oleju |
24,1 |
13,9 |
0,0 |
187. |
Sardynka w pomidorach |
19,4 |
12,8 |
1,8 |
188. |
Skumbria w pomidorach |
17,5 |
5,0 |
0,0 |
189. |
Szproty wędzone w oleju |
10,8 |
32,8 |
0,0 |
190. |
Śledź marynowany |
16,5 |
16,0 |
0,0 |
191. |
Śledź w oleju |
19,7 |
29,4 |
0,0 |
192. |
Śledź w pomidorach |
13,7 |
12,8 |
1,8 |
193. |
Tuńczyk w oleju |
23,8 |
20,9 |
0,0 |
194. |
Tuńczyk w wodzie |
21,0 |
1,2 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
195. |
Olej rzepakowy
uniwersalny |
0,0 |
100,0 |
0,0 |
196. |
Olej rzepakowy tłoczony
na zimno |
0,0 |
100,0 |
0,0 |
197. |
Olej rzepakowo-sojowy |
0,0 |
100,0 |
0,0 |
198. |
Olej słonecznikowy |
0,0 |
100,0 |
0,0 |
199. |
Olej sojowy |
0,0 |
100,0 |
0,0 |
200. |
Oliwa z oliwek |
0,0 |
99,6 |
0,0 |
201. |
"Planta" - olej w
kostkach |
0,0 |
100,0 |
0,0 |
202. |
Margaryna "Flora" |
0,0 |
60,0 |
0,0 |
203. |
Margaryna "Kama" |
0,0 |
45,0 |
0,0 |
204. |
Margaryna mleczna |
0,3 |
80,0 |
0,4 |
205. |
Margaryna "Rama" |
0,1 |
70,0 |
0,4 |
206. |
Margaryna "Słoneczna" |
0,3 |
80,0 |
0,4 |
207. |
Margaryna "Palma" |
0,3 |
80,0 |
0,4 |
208. |
Masło roślinne kubkowe |
0,3 |
80,0 |
0,4 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
209. |
Masło wyborowe extra |
0,7 |
82,5 |
0,7 |
210. |
Słonina |
2,4 |
83,7 |
0,0 |
211. |
Smalec |
0,1 |
99,7 |
0,0 |
212. |
Masło "Mlemix
zambrowski" |
0,9 |
64,0 |
0,9 |
213. |
Tran |
0,0 |
99,9 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
214. |
Mąka pszenna typ 500 |
9,2 |
1,2 |
74,9 |
215. |
Mąka pszenna typ 550 |
9,4 |
1,6 |
74,1 |
216. |
Mąka żytnia typ 815 |
6,9 |
1,0 |
77,5 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
217. |
Kasza gryczana |
8,1 |
1,6 |
75,8 |
218. |
Kasza jaglana |
10,5 |
2,9 |
71,6 |
219. |
Kasza jęczmienna
perłowa |
6,9 |
2,2 |
75,0 |
220. |
Kasza pęczak |
8,4 |
2,0 |
75,7 |
221. |
Kasza manna |
8,7 |
1,3 |
76,7 |
222. |
Ryż biały |
6,7 |
0,7 |
78,9 |
223. |
Ryż brązowy |
7,1 |
1,9 |
76,8 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
224. |
Makaron bezjajeczny |
10,0 |
1,6 |
78,5 |
225. |
Makaron dwujajeczny |
11,3 |
2,8 |
78,4 |
226. |
Makaron czterojajeczny |
12,0 |
3,5 |
76,1 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
227. |
Chleb białkowy |
11,0 |
14,0 |
12,0 |
228. |
Chleb biszkoptowy |
11,2 |
20,0 |
10,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
229. |
Chleb żytni
pełnoziarnisty |
6,7 |
1,2 |
46,9 |
230. |
Chleb żytni jasny |
4,1 |
1,3 |
57,1 |
231. |
Chleb żytni jasny
mleczny |
4,8 |
1,8 |
58,3 |
232. |
Chleb żytni razowy |
5,6 |
1,7 |
51,5 |
233. |
Chleb żytni razowy na
miodzie |
5,3 |
1,6 |
54,2 |
234. |
Chleb żytni razowy ze
słonecznikiem |
7,9 |
3,7 |
50,5 |
235. |
Chleb staropolski |
5,1 |
1,7 |
50,5 |
236. |
Chleb żytni wileński |
4,4 |
1,5 |
52,3 |
237. |
Pumpernikiel |
6,8 |
1,0 |
45,8 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
238. |
Chleb baltonowski |
6,0 |
1,6 |
56,2 |
239. |
Chleb chrupki |
10,0 |
1,5 |
80,0 |
240. |
Chleb mazowiecki |
6,3 |
1,4 |
56,3 |
241. |
Chleb mieszany ze
słonecznikiem |
9,2 |
3,9 |
44,9 |
242. |
Chleb mieszany z soją |
6,8 |
2,7 |
49,5 |
243. |
Chleb praski |
5,7 |
1,3 |
56,2 |
244. |
Chleb wiejski |
5,8 |
1,3 |
56,2 |
245. |
Chleb zwykły |
5,4 |
1,3 |
57,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
246. |
Bagietki francuskie |
7,9 |
0,7 |
58,4 |
247. |
Bułki grahamki |
8,2 |
1,7 |
56,9 |
248. |
Bułki pszenne zwykłe |
8,3 |
1,9 |
58,5 |
249. |
Bułka tarta |
9,7 |
1,9 |
77,7 |
250. |
Chleb graham |
7,6 |
1,0 |
40,2 |
251. |
Bułki wrocławskie |
7,2 |
4,4 |
57,4 |
252. |
Kajzerki |
8,3 |
1,9 |
58,5 |
253. |
Pieczywo tostowe |
6,9 |
4,7 |
51,6 |
254. |
Bułki i rogale maślane |
7,7 |
5,9 |
61,8 |
255. |
Chałki ozdobne |
7,0 |
7,0 |
61,6 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
256. |
Chrupki kukurydziane |
8,9 |
3,0 |
78,9 |
257. |
Musli z owocami
suszonymi |
8,4 |
3,4 |
72,2 |
258. |
Musli z rodzynkami i
orzechami |
11,5 |
12,7 |
62,9 |
259. |
Otręby pszenne |
16,0 |
4,6 |
61,9 |
260. |
Płatki jęczmienne |
9,8 |
3,6 |
79,4 |
261. |
Płatki kukurydziane |
7,2 |
1,0 |
83,6 |
262. |
Płatki owsiane |
11,9 |
7,2 |
69,3 |
263. |
Płatki pszenne |
9,0 |
3,0 |
81,0 |
264. |
Płatki żytnie |
6,4 |
3,2 |
82,6 |
265. |
Ryż preparowany |
6,3 |
1,6 |
84,1 |
|
WARZYWA I PRZETWORY WARZYWNE
|
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
266. |
Boćwina |
2,1 |
0,3 |
2,7 |
267. |
Bób |
27,9 |
2,0 |
14,0 |
268. |
Brokuły |
3,3 |
0,2 |
5,5 |
269. |
Brukiew |
1,1 |
0,2 |
9,7 |
270. |
Brukselka |
4,7 |
0,3 |
7,7 |
271. |
Burak |
1,5 |
0,1 |
10,9 |
272. |
Cebula |
1,3 |
0,3 |
6,7 |
273. |
Chrzan |
2,8 |
0,3 |
15,3 |
274. |
Cukinia |
1,6 |
0,4 |
3,3 |
275. |
Cykoria |
1,3 |
0,2 |
3,6 |
276. |
Czosnek |
6,1 |
0,1 |
28,4 |
277. |
Dynia |
1,0 |
0,1 |
7,2 |
278. |
Fasola biała nasiona
suche |
20,7 |
1,4 |
64,3 |
279. |
Fasola kolorowa |
23,1 |
1,7 |
59,4 |
280. |
Fasola szparagowa |
2,4 |
0,2 |
7,1 |
281. |
Groch nasiona suche |
23,0 |
1,4 |
57,8 |
282. |
Groszek zielony |
5,8 |
0,4 |
15,8 |
283. |
Jarmuż |
4,3 |
0,9 |
6,7 |
284. |
Kalafior |
2,4 |
0,2 |
5,2 |
285. |
Kalarepa |
2,0 |
0,1 |
5,1 |
286. |
Kapusta biała |
1,3 |
0,2 |
7,2 |
287. |
Kapusta czerwona |
1,5 |
0,2 |
5,7 |
288. |
Kapusta pekińska |
1,2 |
0,4 |
4,8 |
289. |
Kapusta włoska |
3,0 |
0,4 |
4,9 |
290. |
Koperek zielony |
2,6 |
0,2 |
14,1 |
291. |
Kukurydza kolby |
3,0 |
1,2 |
19,8 |
292. |
Marchew |
1,1 |
0,2 |
8,7 |
293. |
Ogórek |
0,7 |
0,2 |
2,3 |
294. |
Papryka czerwona |
1,3 |
0,1 |
6,6 |
295. |
Papryka zielona |
1,1 |
0,2 |
4,6 |
296. |
Pietruszka korzeń |
2,9 |
0,5 |
10,0 |
297. |
Pietruszka liście |
4,4 |
0,3 |
11,6 |
298. |
Pomidor |
1,0 |
0,2 |
3,6 |
299. |
Por |
2,2 |
0,2 |
5,7 |
300. |
Rabarbar |
0,5 |
0,1 |
4,6 |
301. |
Rzepa |
1,1 |
0,4 |
8,2 |
302. |
Rzodkiewka |
1,0 |
0,2 |
3,6 |
303. |
Sałata zielona |
1,4 |
0,2 |
2,5 |
304. |
Seler korzenny |
1,2 |
0,3 |
4,8 |
305. |
Seler naciowy |
1,0 |
0,2 |
6,3 |
306. |
Soczewica czerwona
nasiona suche |
23,5 |
1,4 |
62,6 |
307. |
Soczewica kiełki |
9,0 |
0,6 |
22,1 |
308. |
Soja nasiona |
33,7 |
18,1 |
28,2 |
309. |
Soja kiełki |
5,0 |
1,2 |
5,7 |
310. |
Szczaw |
2,3 |
0,4 |
5,0 |
311. |
Szczypiorek |
3,6 |
0,8 |
7,6 |
312. |
Szparagi |
1,9 |
0,2 |
3,7 |
313. |
Szpinak |
2,6 |
0,3 |
3,2 |
314. |
Ziemniaki |
1,3 |
0,0 |
14,9 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
315. |
Bób mrożony gotowany |
7,9 |
0,6 |
11,7 |
316. |
Brukselka mrożona |
4,5 |
0,5 |
8,4 |
317. |
Fasolka szparagowa
mrożona |
2,2 |
0,2 |
6,8 |
318. |
Szpinak mrożony |
2,3 |
0,4 |
2,7 |
319. |
Barszcz ukraiński
mrożony |
1,6 |
0,2 |
7,1 |
320. |
Marchew z groszkiem
mrożona |
2,6 |
0,3 |
10,4 |
321. |
Włoszczyzna krojona w
paski |
1,4 |
0,3 |
7,9 |
322. |
Zupa jesienna mrożona |
1,6 |
0,2 |
7,2 |
323. |
Zupa kalafiorowa
mrożona |
2,0 |
0,2 |
5,5 |
324. |
Zupa włoska misterone |
1,8 |
0,3 |
6,9 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
325. |
Marchew suszona |
6,8 |
1,5 |
74,8 |
326. |
Pietruszka suszona |
20,2 |
5,4 |
49,2 |
327. |
Por suszony |
13,0 |
1,4 |
67,8 |
328. |
Seler suszony |
9,7 |
2,1 |
70,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
329. |
Fasola cięta konserwowa |
1,5 |
0,2 |
4,5 |
330. |
Fasolka konserwowa
flageolet |
6,3 |
0,2 |
15,0 |
331. |
Frytki smażone |
2,8 |
14,5 |
9,0 |
332. |
Groszek zielony
konserwowy |
4,9 |
0,2 |
15,8 |
333. |
Kapusta kwaszona |
1,5 |
0,2 |
3,0 |
334. |
Koncentrat pomidorowy
12% |
1,5 |
0,8 |
8,8 |
335. |
Koncentrat pomidorowy
20% |
2,5 |
1,4 |
14,7 |
336. |
Koncentrat pomidorowy
30% |
5,6 |
1,5 |
16,7 |
337. |
Koncentrat pomidorowy
40% |
5,1 |
2,8 |
29,3 |
338. |
Ogórek kwaszony |
1,0 |
0,2 |
4,2 |
339. |
Papryka czerwona
konserwowa |
0,8 |
1,5 |
5,0 |
340. |
Sos ketchup |
1,8 |
1,0 |
22,2 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
341. |
Grzyby świeże średnio |
1,3 |
0,4 |
2,6 |
342. |
Grzyby kurki |
1,6 |
0,5 |
4,9 |
343. |
Grzyby rydze |
1,9 |
0,7 |
7,0 |
344. |
Pieczarka uprawna |
2,7 |
0,2 |
2,6 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
345. |
Agrest |
0,8 |
0,2 |
10,0 |
346. |
Ananas |
0,4 |
0,2 |
13,9 |
347. |
Arbuz |
0,6 |
0,2 |
8,5 |
348. |
Avocado |
1,9 |
23,5 |
6,7 |
349. |
Banan |
1,1 |
0,2 |
23,5 |
350. |
Brzoskwinia |
0,7 |
0,1 |
11,3 |
351. |
Cytryna |
0,7 |
0,6 |
7,5 |
352. |
Czarne jagody |
0,8 |
0,6 |
12,3 |
353. |
Czereśnie |
0,9 |
0,3 |
14,6 |
354. |
Grapefruit |
0,6 |
0,2 |
10,6 |
355. |
Gruszka |
0,5 |
0,2 |
15,7 |
356. |
Jabłko |
0,3 |
0,6 |
12,4 |
357. |
Jeżyny |
1,2 |
1,0 |
9,4 |
358. |
Kasztany jadalne |
3,4 |
1,9 |
49,6 |
359. |
Kiwi |
0,9 |
0,6 |
11,2 |
360. |
Maliny |
1,3 |
0,3 |
9,5 |
361. |
Mandarynki |
0,6 |
0,3 |
12,2 |
362. |
Mango |
0,5 |
0,5 |
14,5 |
363. |
Melon |
1,0 |
0,0 |
6,3 |
364. |
Morele |
1,0 |
0,1 |
10,0 |
365. |
Nektarynki |
0,9 |
0,2 |
11,8 |
366. |
Pomarańcza |
1,0 |
0,2 |
9,9 |
367. |
Porzeczki białe |
0,9 |
0,0 |
9,7 |
368. |
Porzeczki czerwone |
1,1 |
0,2 |
8,4 |
369. |
Poziomki |
0,8 |
0,5 |
8,3 |
370. |
Śliwki |
0,6 |
0,2 |
11,8 |
371. |
Truskawki |
0,8 |
0,4 |
7,1 |
372. |
Winogrona |
0,5 |
0,2 |
17,6 |
373. |
Wiśnie |
0,9 |
0,5 |
11,0 |
374. |
Żurawina |
0,5 |
1,1 |
10,3 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
375. |
Truskawki mrożone |
0,8 |
0,4 |
8,5 |
376. |
Mieszanka owocowa
mrożona |
0,9 |
0,3 |
12,1 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
377. |
Daktyle suszone |
2,0 |
0,5 |
74,2 |
378. |
Figi suszone |
3,9 |
1,3 |
66,9 |
379. |
Jabłka suszone |
1,4 |
1,6 |
67,1 |
380. |
Morele suszone |
5,0 |
0,5 |
56,5 |
381. |
Rodzynki suszone |
1,7 |
0,0 |
70,1 |
382. |
Śliwki suszone z pestką |
2,3 |
0,6 |
52,4 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
383. |
Dżem truskawkowy
niskosłodzony |
0,3 |
0,2 |
37,8 |
384. |
Dżem morelowy
niskosłodzony |
0,4 |
0,1 |
38,8 |
385. |
Dżem wiśniowy
niskosłodzony |
0,4 |
0,2 |
37,5 |
386. |
Powidła śliwkowe |
1,0 |
0,2 |
53,0 |
387. |
Oliwki zielone
marynowane |
1,4 |
13,3 |
4,2 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
388. |
Migdały gorzkie |
20,0 |
54,0 |
7,6 |
389. |
Migdały słodkie |
20,0 |
54,0 |
18,9 |
390. |
Orzechy arachidowe |
26,0 |
48,1 |
19,2 |
391. |
Wiórki kokosowe |
5,6 |
62,0 |
30,4 |
392. |
Orzechy laskowe |
13,0 |
61,0 |
18,8 |
393. |
Orzechy pistacjowe |
20,8 |
51,6 |
24,0 |
392. |
Orzechy włoskie |
15,0 |
60,3 |
18,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
395. |
Mak niebieski |
20,0 |
41,0 |
24,7 |
396. |
Sezam nasiona |
17,7 |
50,0 |
21,4 |
397. |
Siemię lniane |
24,0 |
30,9 |
44,6 |
398. |
Słonecznik nasiona |
22,5 |
49,0 |
18,6 |
399. |
Pestki dyni |
24,5 |
45,8 |
18,0 |
|
CUKIER I WYROBY CUKIERNICZE
|
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
400. |
Cukier |
0,0 |
0,0 |
99,8 |
401. |
Miód pszczeli |
0,3 |
0,0 |
79,5 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
402. |
Irysy (krówki) |
4,3 |
10,7 |
71,6 |
403. |
Karmelki nadziewane |
0,3 |
0,5 |
92,0 |
404. |
Karmelki twarde |
0,0 |
0,0 |
98,2 |
CZEKOLADA
I WYROBY CZEKOLADOWE |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
405. |
Kakao 16% proszek |
18,2 |
21,7 |
50,6 |
406. |
Baton
"Bounty milk" |
4,2 |
25,2 |
56,7 |
407. |
Baton
"Mars" |
3,6 |
18,2 |
68,9 |
408. |
Baton
"Milky way" |
3,6 |
16,2 |
71,8 |
409. |
Baton "Snickers" |
9,7 |
28,9 |
52,6 |
410. |
Czekolada gorzka |
6,7 |
34,3 |
56,6 |
411. |
Czekolada kawowa |
5,5 |
29,0 |
62,7 |
412. |
Czekolada mleczna |
9,8 |
32,8 |
54,7 |
413. |
Czekolada mleczna z
orzechami |
8,6 |
30,9 |
57,3 |
414. |
Czekolada nadziewana |
3,9 |
17,6 |
68,8 |
415. |
Nutella (masa
czekoladowa) |
6,2 |
33,0 |
60,5 |
PIECZYWO
CUKIERNICZE TRWAŁE |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
416. |
Delicje szampańskie |
4,1 |
11,4 |
62,5 |
417. |
Herbatniki |
8,2 |
11,0 |
76,8 |
418. |
Markizy |
5,6 |
23,0 |
64,4 |
419. |
Pierniki alpejskie |
3,8 |
9,7 |
69,0 |
420. |
Solanki, paluszki |
9,9 |
4,9 |
75,2 |
421. |
Wafle "prince polo" |
6,9 |
31,2 |
59,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
422. |
Babka biszkoptowa |
8,2 |
4,7 |
67,3 |
423. |
Ciasto drożdżowe |
8,0 |
7,0 |
52,0 |
424. |
Ciasto kruche
podstawowe |
5,2 |
23,9 |
51,4 |
425. |
Ciasto francuskie ze
śliwkami |
5,0 |
26,8 |
45,4 |
426. |
Eklery z bitą śmietaną |
5,8 |
18,3 |
35,6 |
427. |
Jagodzianki |
7,1 |
5,5 |
39,6 |
428. |
Keks bakaliowy |
6,4 |
17,8 |
53,8 |
429. |
Piernik z bakaliami |
5,9 |
12,6 |
61,0 |
430. |
Ptysie z bitą śmietaną |
5,4 |
25,2 |
25,8 |
431. |
Sernik z rodzynkami |
14,6 |
13,9 |
39,6 |
432. |
Sernik wiedeński z
polewą kakaową |
12,5 |
18,5 |
32,3 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
433. |
Herbata, napar bez
cukru |
0,1 |
0,0 |
0,0 |
434. |
Kawa, napar bez cukru |
0,2 |
0,0 |
0,3 |
435. |
Sok z czarnej porzeczki |
0,3 |
0,1 |
12,7 |
436. |
Sok cytrynowy |
0,4 |
0,3 |
6,4 |
437. |
Sok grapefruitowy |
0,5 |
0,1 |
9,2 |
438. |
Sok jabłkowy |
0,1 |
0,1 |
10,0 |
439. |
Sok marchwiowy |
0,4 |
0,1 |
11,3 |
440. |
Sok marchwiowo-jabłkowy |
0,5 |
0,3 |
12,3 |
441. |
Sok pomarańczowy |
0,6 |
0,1 |
9,9 |
442. |
Sok pomidorowy |
0,8 |
0,1 |
2,6 |
443. |
Sok wielowarzywny |
1,0 |
0,3 |
5,7 |
444. |
Syrop wiśniowy |
0,3 |
0,1 |
66,7 |
445. |
Coca cola |
0,0 |
0,0 |
10,3 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
446. |
Likier Advocat |
4,0 |
5,5 |
25,5 |
447. |
Piwo ciemne |
0,4 |
0,0 |
4,6 |
448. |
Piwo jasne |
0,5 |
0,0 |
3,8 |
449. |
Wino białe półwytrawne |
0,0 |
0,0 |
4,0 |
450. |
Wino białe wytrawne |
0,0 |
0,0 |
0,6 |
451. |
Wino czerwone wytrawne |
0,0 |
0,0 |
0,3 |
452. |
Wódka czysta 40% |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
Lp. |
Nazwa produktu |
B |
T |
W |
453. |
Chipsy solone |
5,6 |
40,7 |
49,9 |
454. |
Przyprawa "Jarzynka" |
1,9 |
0,4 |
23,3 |
455. |
Majonez z olejem
słonecznikowym |
1,3 |
79,2 |
2,6 |
456. |
Kluski serowo-jajeczne |
14,6 |
9,6 |
8,8 |
457. |
Koncentrat zup
błyskawicznych (średnio) |
20,4 |
18,5 |
40,4 |
458. |
Kości (średnio) |
0,2 |
0,3 |
0,0 |
459. |
Królik |
21,0 |
8,0 |
0,0 |
460. |
Musztarda |
1,0 |
9,5 |
12,3 |
461. |
Skórki ze słoniny
wieprzowe |
23,0 |
20,4 |
0,0 |
462. |
Przyprawa do zup w
płynie Maggi |
17,1 |
0,0 |
0,0 |
463. |
Rosół z drobiu w kostce |
10,0 |
31,0 |
0,0 |
464. |
Zupa Knorr Gorący kubek |
20,4 |
18,5 |
40,4 |
465. |
Żelatyna |
83,6 |
0,0 |
0,0 |
466. |
Drożdże suszone |
48,0 |
4,2 |
38,0 |
467. |
Drożdże piekarnicze |
12,1 |
0,4 |
11,0 |
|