Kulturystyka Nowej Generacji !!!

Kulturystyka
Dzisiaj mamy: 19 marca 2024 | Osób Online: 1



 
Dieta ryżowa 03 stycznia 2009
Dieta ryżowa oparta jest głównie na ryżu, wszelkiego rodzaju owocach i warzywach. Zawiera ona około 1000 kcal, co powoduje utratę masy ciała nawet do 3 kg tygodniowo. Dieta trwa 21 dni i można powtarzać ją co 3 miesiące. W czasie trwania diety należy pamiętać o uzupełnianiu płynów (pijemy min. 2 litry płynów dziennie).



Dieta ryżowa dostarcza naszemu organizmowi dużo witamin, błonnika i magnezu.

Przygotowanie:
1. 125 g ryżu ugotować na sypko i podzielić na trzy porcje.
2. 600 g twarożku podzielić na trzy porcje

Posiłki:

śniadanie: wymieszać jedną porcję ryżu z 1 pojemnikiem jogurtu owocowego 0 % lub twarożek zmieszać z połową banana

Obiad: drugą porcję ryżu (twarożku) mieszać z pomidorem, ogórkiem, natką pietruszki, papryką i innymi dowolnymi warzywami oraz 2 plastrami chudej szynki (lub innej wędliny). Doprawić solą. Można zrobić rissotto smażąc wersję z ryżem na 1 łyżce oleju.

Kolacja: trzecią porcję ryżu (twarożku) wymieszać z dowolnymi trzema owocami i dosłodzić słodzikiem.

Dodatkowo możesz zjeść 2 kromki chrupkiego pieczywa