Kulturystyka Nowej Generacji !!!

Kulturystyka
Dzisiaj mamy: 20 stycznia 2019 | Osób Online: 2



 
Pierś kurczaka z serem 12 lutego 2006
4 połówki piersi kurczaka (filety) lub 4 sznycle cielęce,
4 słupki ostrego żółtego sera (warmińskiego, tylżyckiego), wysokości 7-8 cm
i szerokości 1,5 cm,



4 łyżki startego żółtego sera (razem ok. 25 dag),
1 łyżka masła,
2 łyżki ziół (gotowej mieszanki do kurczaka lub zmieszanych : oregano,
majeranku, tymianku i pieprzu ziołowego),
1 jajko,
2 łyżki mąki,
3 łyżki tartej bułki,
olej do smażenia,
sól,
pieprz.

Każdy kawałek kurczaka rozbić tłuczkiem, posmarować cienko ( po wewnętrznej
stronie) miękkim masłem, posypać obficie ziołami i położyć na nim kawałek
sera.
Mięso zwinąć tak jak krokiety i spiąć wykałaczką.
Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przełożyć do
brytfanny, posypać serem oraz resztą ziół i zapiec w
piekarniku (15-20 min), w temp.190 st.C. Podawać z ryżem
i surówką.

Smacznego !!!

www.megamuscle.pl - Kulturystyka dla Każdego