Kulturystyka Nowej Generacji !!!

Kulturystyka
Dzisiaj mamy: 19 kwietnia 2024 | Osób Online: 1



 
Rolada z piersi drobiu 06 lutego 2006
50 dag piersi drobiu,
2 białka,
20 dag pieczarek,
sól,
łyżka oliwy lub oleju



Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w kostkę, wsypać do wrzącej
wody, doprowadzić do wrzenia, odcedzić wsypać do rondelka, chwilę
poddusić, przyprawić solą, ostudzić. Mięso z drobiu zbić zwilżonym
tłuczkiem, a następnie pozwijać połączyć w jeden duży płat. Poszczególne
zbite płatki powinny zachodzić na siebie. powierzchnię łączenia płatków
posmarować białkiem. Ostudzone pieczarki wymieszać z ubitym na pianę drugim
białkiem. Uzyskanym w ten sposób nadzieniem posmarować płat mięsa, zwinąć
w ścisły rulon. Obwiązać ściśle nitką bawełnianą jak baleron. Uformowana
roladę obrumienić, wkładając na rozgrzana patelnię posmarowaną oliwą lub
olejem. Po obrumienieniu przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, udusić
pod przykryciem do miękkości. Miękka roladę pokroić w poprzek na porcje,
ułożyć na półmisku, obłożyć pieczonymi ziemniakami.

Smacznego !!!

Fitness a kulturystyka tylko na www.megamuscle.pl