Kulturystyka Nowej Generacji !!!

Kulturystyka
Dzisiaj mamy: 28 marca 2024 | Osób Online: 3



 
Ryż po kreolsku 27 lutego 2006
Czas: 1h i 10min Temp zapiekania 250 C przez 10 min
Składniki dla 4 osób: 20 dag ryżu długo ziarnistego 400 ml bulionu warzywnegou



40 dag twardych moreli 1 pęczek młodej cebulki 5 dag zielonych oliwek
5 dag czarnych oliwek 1-2 łyżeczki rozgniecionych ziaren ryżu
3 łyżki oliwy z oliwek sos sojowy cynamon 7 dag orzechów laskowych
1) Ryż zeszklić na łyżce oliwy, dodać do niego bulion, dodać pieprz i zagotować. Ryż
gotować do miękkosci na srednim ogniu.
2) Morele umyć, przekroić wypestkować, mišższ pokroić w cieniutki czšsteczki.
3) Cebulę umyć, oczyscić, pokroić w cieniutki kršżki. Oliwki wypestkować i pokroić w
paseczki.
4) Napęczniały ryż doprawić do smaku sosem sojowym, odrobinš cynamonu, wymieszać z
morelami, cebulka oliwkami i orzechami, po czym rozłożyć na wczesniej wysmażonej oliwa
blaszce. Ryż skropić pozostałš oliwa i zapiekać około 10 minut w temp 250 C
RADA: Ryż można przygotowywać na kilka godzin przed posiłkiem i w odpowiednim czasie
podgrzać w piekarniku. Potrawę można również urozmaicić dodajšc do niej pomidory,
plasterki cukini, tymianek i kapary.
Kalorie: 1800/4= 450 kcal na osobę Zaw. Tłuszczu mała. zródło wit. A

Smacznego !!!

www.megamuscle.pl - Odżywki i suplementy sport ludzi aktywnych !!!